Slaiarna
 

Kartica zvestobe

Prijava na novice

Ime:

Email:

Anketa

Koliko slaščic zaužijete v enem tednu?
 

 

    Brezplačen dostop do interneta     Brezplačen dostop do interneta

Oglasi

Pasica

Novice

Splošno

»Sladkosti življenja«  postajajo mobilne.

I-Pad čedalje bolj prodira v vsakdanjo uporabo. Tudi v slaščičarni Dulcis Caffe smo se odločili, da bomo našim posebnim gostom ponudili dodano vrednost. Naš Katalog tort za posebne priložnosti smo prelevili v elektronsko obliko in gost si ga sedaj lahko ogleda tudi na  I-padu.  Izbiranje poročnih tort, tort za posebne priložnosti in po posebnih željah, bo odslej še bolj udobno.

Katalog tort po vaših željah si lahko ogledate tukaj.

Najboljše iz preteklega leta je:

Dulcis Caffe ustvarja za Marijo Antoinetto

V slaščičarni Dulcis Caffe smo za znanega slovenskega režiserja in scenografa Mateja Filipčiča pripravili slastno štiri-nadstropno torto, ki so jo postregli na premieri predstave Marija Antoinetta.

Marija Antoinetta ni klasična gledališka predstava, v kateri se z več kot dvestoletno distanco razgaljata življenje in usoda zadnje in najbolj znane ter razvpite francoske kraljice, ampak predvsem uprizoritveni dogodek (event) sodobne popularne kulture v formi pogovorne oddaje (talk showa) z voditeljico Darjo Zgonc, osrednjim gostom igralcem Markom Mandićem v vlogi Marije Antoinette ter ostalimi gosti. Zares ekskluziven dogodek.

Več slik s predstave in pogostitve ter filmček si lahko ogledate na straneh 24ur.com in v galeriji.

 

 

Brezžična internetna povezava (WiFi)

Wireless_internet_povezava_v_Dulcis_Caffe

 

Kratek odmor v Dulcisu? Zakaj pa ne?

Ob odlični Illy kavi, torti imenovani Čokoladna strast ali pa slastnem in dišečem toastu in smoothyju? Zakaj pa ne. Zraven še malce deskanja (surfanja) po spletu,  misel ali dve na FB, klepet s sodelavci...

Za malo drugačne dni smo tu mi - Dulcis Caffe.

 

 

Obisk zajčic

Prejšnji teden so nas z obiskom počastile slovenske zajčice Špela Jereb, Doroteja Premužič in Katja Litrop. Pokusile so nekaj naših dobrot in bile zelo navdušene nad našo ponudbo. Še posebej jih je očaral pogled na slaščičarsko delavnico in pripravo slaščic kot tudi dejstvo, da so povsem iz naravnih sestavin-  dekletom je zelo pomembno, da lahko uživajo sladice brez slabe vesti za njihovo zdravje. Dekleta so s svojim šarmom in navihanostjo pravzaprav prava družba vrhunskim francoskim slaščicam.

 

Sladice so lahko tudi zdrave

Slaščičarna Dulcis Caffe Chef Naser Gashi

Večino mojstrovin, ki jih lahko okusite v slaščičarni Dulcis Caffe, je za vas pripravil slaščičarski mojster Chef Naser Gashi.

Slaščičar francoske šole Ecole Superieure de Cuisine Francaise, je danes gotovo eden najbolj cenjenih slaščičarjev v Sloveniji. Izobraževal je celo slaščičarje, ki skrbijo za protokolarne dobrote na Brdu pri Kranju.

Pravi, da je njegovo poslanstvo, v uresničevanju svoje strasti -  „la patisserie”.  Chef Gashi je znan po ustvarjanju s svežimi in naravnimi sestavinami, torej brez vseh umetnih dodatkov in praškov. Tudi sicer ima posebno nagnjenje do izdelave "zdravih" sladic. Sledi usklajenosti okusov, kar zahteva mojstrstvo in čas za dolgotrajen postopek  -do vrhunske slaščice.

 

 

Slaščičarna Dulcis Caffe slaščica svetovni hit Macarons

 

 

Macaroon. 

Nenavadna slaščica Macaron je postala v zadnjem času pravi svetovni hit. Narejena je iz testa iz mandljeve moke in beljakov, ki je krhko kot jajčna lupina. Med testom je polnilo iz mandljeve paste. Macaronsi se ponujajo v različnih okusih, odvisno od dodanih sestavin k osnovni mandljevi pasti.

Nekateri viri datirajo nastanek Macaron-ov v leto 791, v samostan, v mestu Cormery. Danes naj bi v Franciji pripravljali najboljše Macarons v čajni hiši Laburee, v Parizu. Medtem je ta svetovljanska slaščica postala popularna v vseh največjih mestih sveta in marsikje se v slaščičarnah drenjajo v vrstah, da bi jo kupili.

 

 

 

Macarons & Smoothy Party

zagotovilo za najbolj barvit party z - najlepšim razgledom

… bodite trendi in pripravite barvito zabavo! 

Trendi zaznamujejo čas v katerem živimo.

 

Ne gre le za trende glede dolžine kril, načina ličenja, glasbe, ki zaznamuje leta in spomine, tudi sladice so lahko (in so!) trendi!

 V 70-tih so bile in želatinaste slaščice, v 80-ih zmrznjen jogurt, v zadnjem desetletju t.i. »Cupcake« (mufin z barvno glazuro, ki se užije večinoma ob posebnih priložnostih) in sedaj so tu Macarons. Sladica, ki je prevzela primat v svetu slaščic in jo opazimo tudi v filmih.

Dopoldanski party - barviti Macronsi in barvno usklajeni (ali pa tudi ne!) smoothy-ji. V hipu prežene siv novemb erski dan (tudi če ni november veste na katero sivino mislimo)

Pozno-popoldanski party -  pobvsem enako kot zgoraj, le da mavrici barv prispevajo svoje še coctaili. Noč ima pa itak svojo moč. Nikjer bolj kot v Twenty  -ju, naši slaščičarni v 20. nadstropju Kristalne palače. In če imate še srečo, da sneži - ih jemajoče in čarobno....

 

 

Paris-Brest, kolesarski »zajtrk prvakov« 

Slaščičarna Dulcis Caffe slaščica Paris-Brest

Slaščičarna Dulcis Caffe v svoji bogati ponudbi francoskih slaščic nudi tudi pravcato kolesarsko posebnost - tradicionalno francosko sladico Paris-Brest, ki je nastala pred 119 leti v čast kolesarjem, ki so tekmovali na 1200 kilometrov dolgi kolesarski dirki Paris-Brest. Po običaju so kolesarji sladico Paris-Brest  jedli zaradi njene visoke kalorične vrednosti pred in med dirko, da so lažje zdržali tako dolgo progo. Narejena je iz lešnikove kreme v paljenem testu ter oblikovana v krog, ki simbolizira kolo. Hitro je postala zelo popularna in danes jo najdemo v slaščičarnah po celi Franciji.

Dirka Pariz-Brest je potekala po progi od Pariza  do Bresta ter spet nazaj do Pariza in so jo morali udeleženci zaključiti v 90 urah.  Dirka je bila organizirana z namenom promocije nove oblike kolesa (kot jo poznamo še danes). Dirka je v današnjih dneh še vedno prirejena na vsaka štiri leta, zato uživa status najstarejše redno prirejene kolesarske dirke na dolge proge (Randonneur).

 

Kontakt | Zemljevid strani | Izvedba | Copyright © DULCIS GOURMET