Slaiarna
 

Kartica zvestobe

Kartica zvestobe

Prijava na novice

Ime:

Email:

Anketa

Koliko slaščic zaužijete v enem tednu?
 

 

    Brezplačen dostop do interneta     Brezplačen dostop do interneta

Oglasi

Pasica

Recepti

NOVI RECEPTI bodo odslej objavljeni na spletni strani celotne Skupine DULCIS GOURMET.

alt

 

Galette des Roisalt

 

"Toj e priljubljena francoska torta, ki praznuje prihod svetih treh kraljev(6. januar). Kot del francoske tradicije, se v torto skrije zrnje fižola. Oseba, ki najde zrnje v svoji rezini postane za ta dan kralj ali kraljica in … dan je njen / njegov"

Sestavine

    * 1 / 4 skodelice mandljeve paste
    * 1 / 4 skodelice belega sladkorja
    * 3 žlice nesoljenega masla, zmehčanega
    * 1 jajce
    * 1 / 4 žličke vanilijevega ekstrakta
    * 1 / 4 žličke mandljevega ekstrakta
    * 2 žlici vse namenske moke
    * 1 ščepec soli
    * 1 paket odmrznjenega listnatega testa
    * 1 suhi fižol (le zrnje)
    * 1 stepeno jajce
    * 1 žlica sladkorja v prahu

Navodila

   1. V mešalniku zmešajte mandljevo pasto s približno polovico sladkorja, dokler ni dobro premešan. Dodajte maslo in preostali sladkor dokler ne dobite gladko maso, nato pa vmešajte 1 jajce, vanilijev ekstrakt, mandljev ekstrakt, moko in sol.
   2. Segrejte pečico na 220 ° C. Namastite pekač ali ga obložite s papirjem za peko.
   3. Razvaljamo en list listnatega testa v kvadrat. Ne vlecite testa, ne trgajte ga. Uporabite velik pekač za pite ali kaj podobno okroglega in naredite kroge v testo. Krog testa položite na pripravljen pekač. Ponovite z drugo plastjo testa. Postavite vse skupaj v hladilnik.
   4. Nadevajte mandljevo polnilo na sredino testa, ki je na pekač. Pustite približno 2-centimetrski rob na robovih. Pritisnite fižol nekam v nadev (da bo kasneje najdeno). Položite drugi list testa na vrh, stisnite robove, da zapečatite. Stepite drugo jajce z vilicami in ga narahlo namažite na vrh »gallette«. Uporabite nož, da naredite nekaj manjših zarezi na vrhu, da bo lahko uhajala para med peko.
   5. Pecite 15 minut v ogreti pečici. Ne odpirajte pečice med tem časom! Vzamemo iz pečice, posujemo s sladkorjem v prahu. Vrnemo v pečico, in kuhamo dodatnih 12 do 15 minut ali dokler ni na vrhu zlato rjave barve.
 

Na vrh torte lahko položite že venec iz zlatega papira. Ta se bo uporabljal za krono osebe, ki najde fižol. Postrezite toplo ali hladno.

Gateau Leger

Sestavine (za 8-10 oseb):


6 rumenjakov
300 g sladkorja
240 g  moke
450 g (sladkega) masla, katerega stopimo
Sok ožete 1 limone
Ščepec soli
6 jajčnih beljakov

Segrejte pečico na 180 stopinj C. Zmešajte jajčne rumenjake in sladkor skupaj, dokler ne dobite goste rumene zmesi. Dodajte moko, maslo, limono in sol. Dobro premešajte. Stepite beljake v sneg, ki mora biti trden. Nežno vmešajte beljak v prvo mešanico. Namastite pekač pravokotne oblike in ga potresite s sladkorjem v prahu. Zlijte zmes v pekač in pecite 30 minut oz. dokler
na vrhu ne porjavi.
 

Namig: Limonin sok lahko nadomestite z svežim sadjem (jagode, razkoščičene češnje ipd.)

 

Far Breton

Kolač iz severozahoda Frncije - Bretanije

Sestavine:

    * ½ kg izkoščičenih suhih sliv
    
* 1 skodelica  moke
    
* 2/3 skodelice belega sladkorja
    
* 1 žlica vaniljevega sladkorja
    
* 1 žlička pecilnega praška
    
* 1 ščepec soli
    
* 4 jajca
    
* 3 skodelice polnomastnega mleka
    
* 2 žlici ruma

Navodila

   
1. Segrejte pečico na 230 ° C. Namastite plitek pekač.
   
2. Položite izkoščičene suhe slive v pekač, dolijte dovolj vode, da prekrije slive. Segrevajte (kuhajte) dokler  suhe slive ne postanejo mehke,  vendar še vedno ohranjajo svojo obliko  (približno 10 minut). Odcedite slive in jih razporedite na dno pripravljen pekač.
   
3. Zmešajte skupaj moko, beli sladkor, vanilin sladkor, pecilni prašek in sol v veliko skledo. Stepite jajca enega za drugim. Postopoma jih vlijte v mleko ob močnem mešanju z leseno žlico, dokler se dobro ne zmešajo.  Vmešajte rum.  Vlijte testo enakomerno čez slive.
   
4. Pecite v ogreti pečici 10 minut. Znižajte temperaturo na 200 stopinj C, in pecite, dokler ni nadev čvrst in rahlo vzhajan, na vrhu pa porjavel (približno 30 minut). Postrezite toplo ali pri sobni temperaturi.

Madeleines (Magdalenke)

Sestavine

2 jajci
1 / 2 žličke vanilijevega ekstrakta
1 / 2 žličke limonine lupine
1 skodelica sladkorja (navadnega)
3 / 4 skodelice moke
1 / 4 žličke pecilnega praška
1 / 2 skodelice masla (stopljenega in ohlajenega)

Postopek:
   
1. Segrejte pečico na 190 stopinj C. Namastite modelčke za magdalenke (kupite jih lahko v vseh bolje založenih supermarketih).
   
2. V srednje veliki skledi z električnim mešalcem stepite jajci, vanilijo in limonino lupino na visoki hitrosti, približno 5 minut. Postopoma umešajte sladkor. Mešajte 5 do 7 minut dokler ni zmes gosta in satinasta.
   
3. Zmešajte skupaj moko in pecilni prašek. Zmešajte eno četrtino te mešanice z jajčno zmesjo, počasi dodajte še preostalo četrtino moke. Nato zložite vanjo stopljeno in ohlajeno maslo. Nadevajte testo v pripravljene modele.
   
4. Pečemo vse skupaj na 190 stopinj C, 10 do 12 minut oziroma dokler niso robovi zlati. Ohladite modelčke (približno 1 minuto). Zrahljajte piškotke z nožem. Piškote ohladimo in jih potresemo s sladkorjem v prahu ali pa pomočimo konce v čokolado.

 

 

Recepti slaščičarne Dulcis Caffe Creme Brulee

Nebeški Creme Brulee...

Naravnost iz francoske kuhinje. Ena največjih francoskih kulinaričnih tradicij. Sladica, ki se ji nihče ne more upreti.

Karameliziran Creme Brulee z okusom vanilije:

Čas priprave: 5 - 10 minut
Čas kuhanja: 35 minut
Čas hlajenja: 30 minut

Sestavine (za 4 osebe):

1 nastrgan strok vanilije (ali nekaj kapljic ekstrakta)
4 rumenjaki
1 / 2 skodelice kristalnega sladkorja
200 ml mleka
250 ml sladke smetane
1 / 4 skodelice zdrobljenega sladkorja (za karamelizacijo)

 

Postopek:

Segrejte pečico na 150 ° C.
1. Umešajte jajčne rumenjake s sladkorjem.
2. Vmešajte vanilijo.
3. Dodajte mleko in mešajte, dokler ni zmes dobro zmešana.
4. Dodajte smetano medtem ko mešate zmes.
5. Vlijte testo na poljubne modelčke in dajte v pečico za 30 minut.
6. Vzamite modelčke iz pečice, popolnoma ohladite, nato pa jih postavite v hladilnik še za 30 minut.
7. Potresite sladico po vrhu s kristalnim sladkorjem. Dajte nazaj v pečico (najbolje, če je malo pod grelno palico) in pustite da karamelizira.
8. Postrežemo toplo ali hladno.
 

 

 

Recepti slaščičarne Dulcis Caffe Cherry Clafouti Češnjev narastek"Cherry Clafouti" (Češnjev narastek) ... tako enostavna in tako impresivna sladica!


Delikatna sladica iz regije Limousin. Popolna rešitev, če želite narediti vtis na vaše prijatelje. Pa tako enostavna.
Tradicionalno se češnje za to sladico ne razkoščiči. Torej, če vam je zabavno pljuvanje koščic, kar uberite to pot, drugače pa se lahko danes kupi tudi že razkoščičene češnje.


Čas priprave: 10 minut
Čas kuhanja: 35 do 40 minut

Sestavine (za 4 do 6 oseb):

½  kg češenj – najboljše so črne (oprane in posušene)
½  skodelice kristalnega sladkorja
½  skodelice moke
3 jajca (rahlo stepena)
1 ½  skodelice polnomastnega mleka
- ščepec soli
- sladkor v prahu (za okraševanje)
- maslo in kristalni sladkor (za pekač)

Postopek:

1.Segrejte pečico na 180 °C.
2. Moko presejte in vmešajte ščepec soli.
3. Vmešajte kristalni sladkor.
4. Vmešajte stepena jajca.
5. Vmešajte mleko.
6. Z maslom in sladkorjem premažite pekač. Uporabite kristalni sladkor, ne sladkor v prahu.
7. Enakomerno razporedite češnje po dnu pekača.
8. Vlijte testo po vrhu češenj. Pecite vse skupaj v pečici 35 do 40 minut.
9. Potresite sladkor v prahu po vrhu, potem ko je sladica ohlajena.

Postrežemo toplo ali ohlajeno na sobno temperaturo.

Različice:

Tradicionalno velja, da je Clafoutis s češnjami. Vendar pa ga lahko naredimo iz skoraj vseh vrst sadja ali jagodičja.

 

Recepti slaščičarne Dulcis Caffe Napoleon Mille Feuille

Napoleon (Mille Feuille)


Klasična francoska sladica z veliko možnostmi. Francosko ime za sladico napoleon je Mille Feuille, kar pomeni "tisoč listov" in opisuje večplastno, hrustljavo, listnato testo, s katerim je obložena maslena krema.

Čas priprave: približno 30 minut
Čas pečenja: približno 20 minut
Hlajenje: najmanj 30 minut

Sestavine:

1/2 pripravljenega listnatega testa (lahko je zamrznjeno),
4 skodelice polnomastnega mleka,
2 / 3 skodelice kristalnega sladkorja,
1 / 3 skodelice moke,
200g masla (na sobni temperaturi),
2 žlice koruznega škroba,
2 vanilijeva stroka,
10 rumenjakov,
Dodatna moka, da bo pecivo hrustljavo.
Dodatno maslo za pekač.
Sladkor v prahu za dekoracijo.

Priprava:

1. Segrejte pečico na 200 °C
2. Na pomokani površini testo rahlo razvaljajte v velik pravokotnik, tako da ga boste lahko zmanjšali na tri dele (ko bo pečeno). Vstavite testo v namaslen pekač. Na vrhu pecivo prebodite z vilicami. Pokrijte testo s plastjo pergamentnega papirja in nanj položite novo plast testa enake velikosti. Postavite v hladilnik za vsaj 30 minut.
2. Vzamite testo iz hladilnika in ga pecite za deset minut. Potem ga vzemite iz pečice in odstranite vrhnjo plast pergamentnega papirja. Vse skupaj dajte nazaj v pečico za 10 do 15 minut, da testo rahlo porjavi. Vzamite vse zopet ven iz pečice in jo ohladite.
3. Ko se pecivo peče pripravite kremo za polnjenje. V veliki posodi združite rumenjake in sladkor ter dobro premešajte. Nato vmešamo moko in koruzni škrob.
4. Prerežite vanilijev strok po dolžini na pol, postrgajte semena v mešanico in dobro premešajte.
5. Počasi vmešajte mleko. Dajte kremo za polnjenje na štedilnik (na majhen ogenj) in zelo počasi rahlo zavrite. Takoj, ko vidite majhne mehurčke, jo vzemite s štedilnika in spravite v hladilnik.
6. V veliki skledi stepite maslo. Previdno vmešajte kremo za polnjenje.
7. Ko je testo ohladi, ga previdno razrežite (nazobljenimi nož deluje najbolje) na tri dele. Z žlico in lopatko razmažite debelo plast kreme za polnjenje in položite nanjo drugo plast peciva. Zopet namažite plast in pokrijte še s tretjo plastjo peciva. Vrh potresete s sladkorjem v prahu. Shranite v hladilniku.

 

Recepti slaščičarne Dulcis Caffe čokoladni EclairČokoladni Eclair

Éclair au Chocolat ... čudovita francoska klasika!

Čas priprave: 1 ura
Čas kuhanja: 20 minut

Sestavine (za 20 kosov):

Éclair Testo:
2 / 3 skodelice mleka
2 / 3 skodelice vode
110 g Maslo
1 skodelico Moka
5 Jajca
2 čajni žlički kristalnega sladkorja
ščepec soli

Nadev iz čokoladne kreme:
170g nesladke jedilne čokolade
1 skodelico mleka
4 rumenjaki
1 / 2 skodelice kristalni sladkor
1 / 4 skodelice moke

Čokoladna glazura:
140 g nesladke čokolade
50 g masla
1 / 4 skodelice vode

Priprava:

Éclair Testo:

Segrejte pečico na 220 °C.
1. V loncu zmešajte vodo, mleko, maslo, sladkor in sol. Segrejte do vrenja.
2. Ko se maslo popolnoma raztopi, zmanjšajte plamen in počasi dodajte moko in nenehno mešajte.
3. Dajte lonec nazaj na ogenj in še naprej mešajte z leseno žlico. Nadaljujte z gnetenjem z žlico, da se testo izsuši in se neha oprijemat sten posode.
4. Odstavite lonec iz ognja. Dodajte jajca, enega po enega, in hitro premešajte.
5. Namastite pekač. Z vrečko za maso iztisnite testo na pekač (v velikosti dolžine prsta), dobro razporedite.
6. Pecite 10 minut. Nato zmanjšajte  temperaturo na 190 ° C in pecite še 10-12 minut, z odprtimi vrati pečice.

Čokoladni nadev:

1. Stopite čokolado (narezano) in mleko v lonecu, ko začenja vrenti, odstranite.
2. V skledi zmešajte rumenjake in sladkor.
3. Počasi dodajte moko, premešajte.
4. Počasi dodajte čokolado in mleko, premešajte, dokler ne nastane homogena zmes.
5. Zlijte nazaj v lonec, pazite da zmes ne zavre, nenehno mešanjte, da se krema zgosti in postane gladka.
6. Ko se zmes ohladi (in testo tudi), lahko začnete polnjenje testa: naredite majhno vzdolžno zarezo v testo, potem pa ga napolnite z nadevom z uporabo vrečke za peko ali majhne žličke.

Glazura:

Skoraj je končano! Zdržite še malo!  Čokoladni Éclair-ji so vredni svojega časa!
1. Stopite čokolado z vodo v majhnem loncu nad majhnim plamenom.
2. Dodajte maslo, mešajte ves čas. Zmes mora biti videti sijoča in kremasta!
3. Odstranite iz ognja. Nanesite tanek sloj na vsaki Éclair, z lopatico.
4. Počakajte, da glazura otrdi.
 

Recepti slaščičarne Dulcis Caffe Tarte au Meringuee limonin kolačTarte au Meringuée Citron ... odličen limonin kolač!

Čas priprave: 20 minut (10 minut za bolj hrustljavo izvedbo)
Čas kuhanja: 35 minut

Sestavine:

Testo:

3,5 skodelice moke
2 jajci
55 g masla (ohlajenega!)
1 žlico kristalnega sladkorja
ščepec soli
maslo (za namastiti posodo)

Za limonin nadev:

3 limone (stisnjen sok)
1 žlico razrezane limonine skorje
4 jajca
2 dodatna jajčna rumenjaka
3 / 4 skodelice kristalnega sladkorja
3 / 4 skodelice sladke smetane

Za sneg:

1 skodelico kristalnega sladkorja
4 jajčne beljake
Sladkor v prahu za okraševanje.

Postopek:

Skorja:

Segrejte pečico na 180° C
1. Zmešajte sol, sladkor in moko.
2. Razrežite ohlajeno maslo na majhne koščke in zmešajte v moko, kar s prsti. Prenehate mesti, ko je testo videti kot "pesek".
3. Vse skupaj zlijte v jajca. Vmešajte moko s pomočjo prstov in lopatico.
4. Ko postane zmes homogena, oblikujte žogo, pomokajte površino in mesite še za 10 sekund. Preoblikujte v žogo, dajte v plastično vrečko in v hladilnik za 30 minut.
5. V tem času namastite pekač.  
6. Vzamite testo  iz hladilnika, ga raztegnite in povaljajte po pomokani površini.
7. Dajte ga v pekač. Naluknjajte testo z vilicami, pokrijte ga s pergamentnim papirjem (ali aluminijasto folijo), vsujte na vrh papirja suhi riž in pecite 10 minut. Odstrani posodo iz pečice in vrzite stran pergamentni papir in riž.

Nadev:

1. Stisnite limone s pomočjo žlice in odstranite semena.
2. V skledo zmešajte jajca, jajčne rumenjake in sladkor.
3. Dodajte limonin sok in limonino kožico in dobro premešajte.
4. Dodajte smetano in dobro premešajte.
5. Nalijte v pečeno testo in kuhajte 30 minut pri 180°C. Naj se malo ohladi pred dodajanjem snega iz beljakov.

Različice:

1. Dodajte maline, jagode ali rezine limone za polnjenje.
2. Dodajte  opečene rezane mandlje na vrhu kolača.
3. Namesto limone, uporabite pomaranče.
4. Uporabite svojo domišljijo!

 

Recepti slaščičarne Dulcis Caffe Čokoladni souffleEnostavni čokoladni souffle

Sestavine: za 6 serviranj

230g polsladke čokolade
8 jajčnih beljakov
1/4 skodelice sladkorja
2 čajni žlički limoninega soka

Postopek:

1. Segrejte pečico na 200 ° C in namastite in sladkajte modelčke za souffle (kupite jih lahko v trgovini Leclerc).

2. Popolnoma stalite čokolado v posodi nad paro, pri čemer pazite, da jo ne zažgete ali kakorkoli izpostavite direktno  vodi ali pari. Odstranite iz ognja.

3. Zmešajte, nato pa počasi segrevajte jajčne beljake, sladkor in limonin sok v isti posodi nad paro, da doseže približno 40 °C. Odstranite iz ognja.

4. Stepajte zmes jajčnih beljakov, dokler se ne dviguje v penjen sneg.

5. Vmešajte stopljeno čokolado, najprej le z delom stepenih jajčnih beljakov, nato vlijte še preostale beljake.

6. Zmes vlijte v namaščene in sladkane modelčke za souffle.

7. Pecite 12 minut.

8. Postrezite takoj.

 

Kontakt | Zemljevid strani | Izvedba | Copyright © DULCIS GOURMET